Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Classic 500

juni 14 @ 08:00 - juni 15 @ 17:00

Over de 14e editie

Op vrijdagochtend 14 juni 2024 zullen de deelnemers van de 14e editie van de Classic 500 Challenge vol verwachtingen klaarstaan bij Hotel Van der Valk in Verviers, België. De geur van benzine en het geluid van motoren zullen de lucht vullen voor twee dagen van avontuur door de Belgische Ardennen.

De route wordt een aaneenschakeling van uitdagingen en mooie vergezichten. De bestuurders en navigators in de Expertklasse zullen voorbereid moeten zijn op een enerverende rally, waarbij hun vaardigheden op het gebied van navigatie en precisie tot het uiterste worden gedreven. Smalle wegen, haarspeldbochten en onverwachte hindernissen zullen hun concentratie en teamwork testen.

Voor equipes in de Sportklasse zal er een mix van spanning en ontspanning zijn. Hoewel de uitdagingen minder intens zullen zijn dan die van de Expertklasse, zullen ze nog steeds voldoende kaartleesopdrachten hebben om hun rijvaardigheid en strategisch denken te testen.

De Tourklasse deelnemers zullen een meer ontspannen benadering van de rally hebben. Ze zullen navigeren door de prachtige Ardennen zonder zich bezig te houden met kaartmanipulaties.

Gedurende de dag zullen de deelnemers verschillende punten van de rally bereiken, waaronder leuke lunchlocaties te midden van de groene heuvels. Hier kan men even uitrusten, verhalen uitwisselen en zich voorbereiden op het volgende deel van de rally.

Na een volle dag van rijden, navigeren en genieten van de Ardennen, zullen de deelnemers het sfeervolle Hotel Castel De Pont-à-Lesse in Dinant naderen voor de dagfinish. De vermoeidheid van de dag zal, met een glaasje in de hand, worden vervangen door een gevoel van voldoening. Na een voortreffelijk buffetdiner zullen de dagprijzen voor de winnaars in iedere klasse worden uitgereikt.

Op zaterdagmiddag zullen de deelnemers terugkeren naar Hotel Van der Valk in Verviers voor de laatste etappe van de rally. Terwijl ze de laatste kilometers afleggen, zullen ze terugkijken op een mooie rally door de Belgische Ardennen. De finish zal een viering zijn van doorzettingsvermogen, teamwork en een passie voor klassieke auto’s en avontuur.

De 14e editie van de Classic 500 Challenge zal een  mix zijn van uitdagingen, prachtige landschappen en gezelligheid, waarbij de deelnemers mooie herinneringen zullen  koesteren. Met de vlag die valt bij de finish, zal deze rally het einde markeren van een mooi en sportief weekend.

Gegevens

Begin:
juni 14 @ 08:00
Einde:
juni 15 @ 17:00
Site:
https://www.500.nu/