Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Horneland Rally

november 17, 2023 @ 18:00 - november 18, 2023 @ 18:00

Horneland Rally – Een regelmatigheidsrally voor klassieke auto’s.

Wedstrijdsecretariaat
wedstrijdsecretariaat@hornelandrally.nl

25e HORNELAND RALLY 17 & 18 NOVEMBER

25 jaar geleden had het Horneland team, onder leiding van Robert Wolter, nooit durven dromen dat er 25 edities georganiseerd zouden worden. Maar op 17 & 18 november wordt dan toch echt de 25e Horneland Rally gereden. Deze jubileumeditie wordt net als afgelopen succesvolle evenementen wederom door Peter Rovers uitgezet en hij heeft beloofd dat het een sportief en uitdagende route zal worden, traditiegetrouw voorzien van veel tijdcontroles.

Nieuwe start – rust – finishlocatie

Om deze jubileumeditie nog meer elan te geven is besloten om de start te verplaatsten naar Verviers (B). We ontvangen onze deelnemers hier met koffie en thee en na een uitstekende lunch en de briefing begint de Horneland Rally. Aangezien we ons door deze verplaatsing meteen in de Ardennen bevinden, kunnen wij direct met de eerste rallysectie beginnen: Opletten geblazen! Het ophalen van de punten zal geen “appeltje-eitje” zijn. Uiteraard zorgen we voor een passende moeilijkheidsgraad door middel van de gemiddelde snelheid en route voor de 3 verschillende klassen: Expert – Sport – Tour. Uitgangspunt blijft wel dat er weinig tijd is om te zoeken. Het beroemde systeem “punt tot punt vrije route” op de oudere Michelin kaarten zorgt er immers al voor dat je geen tijd nodig hebt om te puzzelen om de juiste route te vinden zoals bij andere rally’s.

In de avond zal de inwendige mens versterkt worden tijdens een stop onderweg. Nadat er een uitdagend avond traject gereden is, staat de overnachting is gepland aan de oever van de Ourthe. Deze locatie zal voor sommige deelnemers herinneringen oproepen, aangezien wij hier verschillende malen eerder gepasseerd zijn in de eerdere jaren met voor het laatst de 17e editie. De deelnemers kunnen hier genieten van een natje en een droogje, de avonturen van de dag kunnen dan in een ontspannen sfeer met elkaar gedeeld worden.

De 2e dag wordt absoluut geen terug-rij-dag. De route zal sportief en uitdagend zijn tot aan de laatste tijdcontrole. De finish is traditiegetrouw in Weert waar ons evenement haar oorsprong kent. De organisatie heeft voor haar 5e lustrum groen licht gekregen om de finish midden in het centrum van Weert te laten plaatsvinden. Onder de mooie, monumentale Sint-Martinuskerk zullen de deelnemers moe maar voldaan over het finishpodium rijden en hun rally bolide parkeren in dit mooie monumentale stukje Weert, het wordt een passend plaatje! Uiteraard is er tijdens de prijsuitreiking een goed en uitgebreid diner.

 

 

Gegevens

Begin:
november 17, 2023 @ 18:00
Einde:
november 18, 2023 @ 18:00