Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

ROZ Classic

maart 2 @ 08:00 - 17:00

ROZ bord 2024

Een recent interview met de uitzetters leverde deze informatie op:

“Wat mij opviel bij het narijden van de ROZ is dat er soort opbouw is in intensiteit. Niet zozeer door de moeilijkheidsgraad van de constructies die oploopt, maar het terrein wordt allengs heftiger. Niet alleen steeds meer keuze uit weggetjes, maar de wegen worden ook steeds bochtiger naarmate de dag verstrijkt.  

We beginnen met snelle routes door de Flevopolder, Noord-Holland al ietsje pittiger en in Friesland bestaan geen rechte wegen.

Na de lunch in Sneek zet die trend zich door in Overijssel en Gelderland.

Het zal betekenen dat naarmate we de finish naderen het tijdschema krapper zal lijken en de rally wellicht een steeds pittiger gevoel zal geven..

De equipes zullen hun concentratie zeker niet kunnen laten verslappen.
Gelukkig hebben we ons unieke tijdvenster-systeem, zonder tussentijdse tijdcontroles.

Wat me verder opviel is hoe ongelofelijk rustig de route is. Nauwelijks ander verkeer. Dat hou je eigenlijk niet voor mogelijk in Nederland, maar het is toch echt zo. Je waant je vaak ergens in Noord Frankrijk.”

 

ROZ Classic 2024

In 2024 wordt de 60e ROZ verreden. Deze jubileum-editie wordt weer een echte Ronde Om de Zuiderzee! Jaap Daamen en Adrie Brugmans zullen samen de hele ROZ 2024 uitzetten. Sterker nog, de rally is al grotendeels klaar en gecontroleerd! De etappeplaatsen liggen vast. De accommodaties zijn gereserveerd. Het belooft een speciaal evenement te worden.

Opzet

Het wordt een ééndaagse rally. Om toch de afstand van zo’n 450 km te kunnen overbruggen is voor een bijzonder concept gekozen. De rally zal bestaan uit 4 etappes met elk 2 kaartlees-proeven. Dus 8 proeven met een totale lengte van ca. 280 km. Er worden verschillende kaartleessystemen gebruikt. De verbindingsroutes tussen de proeven bestaan uit simpele kaartopdrachten, die neutraal worden gereden via snelwegen en rustige doorgaande wegen, zodat daar een hoger gemiddelde wordt gehaald. De totale duur van de ROZ 2024 zal ca.10 uur zijn, incl. koffiepauzes en lunch. Het tijdsysteem zal, zoals gebruikelijk bij de ROZ, weer werken met tijdvensters. Tijdcontroles zijn er alleen bij de start (TC1) en de Finish (TC2). Daartussen is het zaak om in je tijdvenster te blijven.

Locaties

Tussen alle etappes is een stop bij een restaurant. Twee keer een korte pauze en een keer een langere pauze voor de lunch.

Start en finish:   Golden Tulip Ampt van Nijkerk

Lunch:               Van der Valk Hotel Sneek

Ampt


Neem je deel aan de ROZ Classic 2024 en wil je overnachten in het Ampt van Nijkerk?

Maak dan gebruik van een speciaal ROZ tarief: € 119,- per nacht voor een 2-persoons kamer met ontbijt (excl. toeristenbelasting).

Reserveringen uitsluitend per e-mail: reserveringen@goldentulipamptvannijkerk.nl, onder vermelding: Reserveringsnummer #141792.

Gegevens

Datum:
maart 2
Tijd:
08:00 - 17:00