Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Via Gallica Pre War

september 8 @ 08:00 - september 15 @ 17:00

Via Gallica Pre War

Op weg naar het “Circuit des Remparts” in Angoulême

Het evenement “Circuit des Remparts” heeft me altijd aangetrokken. Het is een race op een stratencircuit dat al sinds 1939 wordt gehouden. De sfeer is geweldig, het oude centrum wordt omgetoverd tot een auto-evenement onder de zon.

Angoulême is echter te ver van Nederland of België om er zomaar een weekendje heen te gaan. Daarom organiseren we een rally die begint in de buurt van Reims en je naar Angoulême brengt.

Onze startlocatie is een prachtig kasteel op minder dan 400 km van Eindhoven. Het 5-sterrenhotel is gevestigd in een kasteel dat dateert uit 1206.

Frankrijk heeft heel veel “rijders-wegen”, wegen die kronkelen over heuvels, tussen velden en van stad naar dorp. Het is een mooie rit naar onze volgende bestemming, nog een 5-sterren kasteel, gelegen in een golfpark.

De volgende dag hebben we een bezoek aan een ander kasteel. Ik ben erg enthusiast; het is een van die bijzondere locaties die helemaal past binnen het “rally with a smile” concept. Gewoon gek ! Ik bewaar het als een verrassing.

Het vinden van voldoende grote accommodatie, die geen deel uitmaakt van een grote keten, kan een uitdaging zijn in Frankrijk. Voor de derde nacht moet ik de groep opsplitsen tussen twee kastelen. Beide zijn prachtig gelegen en vol charme.

We rijden de Auvergne in en het landschap wordt ruiger; kloven wisselen af ​​met bergpassen als we aankomen in een modern hotel in wat schijnbaar in the middle of nowhere ligt.

De vierde rijdag is een bijzondere rit over een aantal fantastische bergpassen naar de Limousin, een regio die bekend staat om zijn prachtige koeien. Na het rijden langs de kloven van de rivier de Dordogne komen we bij weer een ander kasteel aan.

De laatste dag is een relatief kort stuk naar ons hotel bij Angoulême. Een shuttle brengt u naar het centrum van de stad waar u kunt genieten van het concours d’elegance, door de straten kunt slenteren, waar lokale clubs hun meest bijzondere auto’s presenteren, of u kunt een drankje nemen in één van de vele horeca gelegenheden. We eten allemaal op het plein waar de Bugatti’s zich verzamelen.

Op zaterdag zijn wij uitgenodigd om deel te nemen aan de rally georganiseerd door het “Circuit des Remparts”. Het is als een mini Mille Miglia, mensen juichen bij elk dorp waar we door komen en de ontvangst aan de finish is heel bijzonder, door een zee aan mensen in het voetgangersgebied van Angoulême.

Op zondag mogen we de stad in rijden en kunnen we onze auto op een bewaakte plaats achterlaten en kunnen we de races door de stad bekijken. Ik moet zeggen, het is best spectaculair met een paar zeer strakke haarspeldbochten.

Gegevens

Begin:
september 8 @ 08:00
Einde:
september 15 @ 17:00
Site:
https://via-flaminia.com/oldtimer-car-rally/2024-via-gallica-pre-war/