Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Peaks of the Caucasus

juli 16 @ 08:00 - juli 26 @ 17:00

Antiek Armenië

Het begon allemaal in 2016 toen ik werd gevraagd om in Georgië een rally te organiseren voor vooroorlogse auto’s. De rally vond plaats in 2018 en daarbij ontmoette ik een landgenoot die in Tbilisi woont en motortochten maakt.

Willem en ik besloten samen te werken en een 4×4 rally te houden in dit fascinerende land. Met Covid als intermezzo hebben we tot nu toe twee rally’s georganiseerd en iedereen was enthousiast.
Tijd om iets nieuws aan te bieden.

Aangezien Georgië het tweede land was dat het christendom adopteerde, vonden we het meer dan logisch om naar het eerste land te gaan dat het christendom adopteerde, Armenië (301 n.Chr.).

We hebben de neiging om geschiedenis te zien zoals ons op school werd geleerd, door westerse ogen. We hebben ons nooit gerealiseerd dat de geschiedenis in de Kaukasus net zo rijk is als die in Europa, en niet veel anders.

Dorpelingen zoeken bescherming bij hun heer en werken voor hem, de heer belast hen en bouwt kastelen. Hij bouwt een leger om sterker te worden en verovert het terrein van een andere heer.

Ondertussen geeft de kerk haar zegen aan iedereen.

De erfenis van deze geschiedenis is overal in Armenië te vinden en samen met archeoloog Dimitri Jachvliani zullen we de belangrijkste sites verkennen.

Door at Tatev Monastery

We beginnen in Tbilisi, Georgië. Het is een relaxte en zeer gastvrije stad met een oud centrum met veel restaurants en cafés.

U krijgt een Toyota Landcruiser of vergelijkbaar voor de 9 dagen van de reis.

Na een prachtige rit langs een reeks meren hoog in de bergen komen we aan in Armenië. We rijden over prachtige bergwegen, hebben fantastische uitzichten, vooral op Mt Ararat, en bezoeken verschillende fascinerende kerken, tempels en kastelen.

Er zal wat off-road gereden worden, maar de overheid lijkt erg actief te zijn in het asfalteren van mooie onverharde wegen. Vooruitgang noemen ze dat.

Over het algemeen voldoen de hotels niet aan de westerse normen, maar we vonden behoorlijke tot goede accommodatie.

Het is niet alleen het landschap dat je zal grijpen. Het is de combinatie met de unieke cultuur, de keuken en de warmte van deze mensen.

Er is beschikbaarheid voor een beperkt aantal van 15 bemanningsleden!

Gegevens

Begin:
juli 16 @ 08:00
Einde:
juli 26 @ 17:00
Site:
https://via-flaminia.com/nl/oldtimer-car-rally/2024-peaks-of-the-caucasus-in-armenia/